Hoofdcontent

F!TRoute de Schelp

Gemeente Bergen op Zoom – Vanaf donderdag 4 November 2021 gaat de F!TFabriek starten met een nieuwe project voor senioren. De F!TFabriek gaat vanaf dan wekelijks de zogenoemde F!TRoute wandelen. Deze route bestaat uit het maken van een wandeling, waarbij senioren onderweg uitgedaagd worden met verschillende oefeningen. Na afloop drinken we samen me de senioren een kop koffie om zo te ochtend leuk af te sluiten.

De afgelopen jaren is er binnen de F!TFabriek extra aandacht ontstaan voor de fysieke gesteldheid van senioren. Met het in kaart brengen van Bergs sportaanbod voor 65+ en het organiseren van zogenoemde fittesten werden er al kleinschalige activiteiten georganiseerd. Het structureel wandelen met senioren is hier een vervolg op.

 

De F!TFabriek heeft een F!TRoute waarmee van start word gegaan; die vertrekt en eindigt bij Zwembad de Schelp. Tijdens deze wandelroutes kunnen senioren kosteloos meebewegen met de F!TFabriek.

Tijdens de F!TRoutes zullen er, naast het wandelen, op verschillende plekken oefeningen uitgevoerd worden. Bij deze oefeningen wordt gebruik gemaakt van materiaal uit de omgeving (zoals bankjes en lantaarnpalen).

 

Bij elke wandeling zal een medewerker van de F!TFabriek mee wandelen. De F!TRoutes worden niet in schoolvakanties gewandeld. Voor het wandelen van de route moet u ongeveer één tot anderhalf uur uittrekken. Dit is echter afhankelijk van fysieke gesteldheid.

 

Onderstaand de informatie over de route

-          Route de Schelp;             start elke donderdag om 09:00 uur bij de ingang.

 

Geïnteresseerden kunnen zich via r.sjerp@fitfabriekboz.nl of via 0164-201205 aanmelden. Dit is niet verplicht, maar geeft de F!TFabriek wel een goede indicatie over aantallen en de te treffen maatregelen m.b.t. COVID-19.

 

Heb je vragen, neem gerust contact op. We helpen je graag!