Hoofdcontent

Cool 2B Fit

“Een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen die een gezonder gewicht willen, samen met hun ouders”. Het programma is er voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Er wordt aan vier pijlers gewerkt: betrokkenheid van ouders, beweging/sport, voeding en voedingsgewoonten en gedragsverandering. Hieraan wordt gewerkt met een multidisciplinaire aanpak.


Die multidisciplinaire aanpak bestaat uit een samenwerking tussen een fysiotherapeut, diëtist, gedragsdeskundige en sportinstructeur. Dat laatste zijn wij. Wij sporten met de kinderen en willen ze op hun niveau fit laten worden waarbij ze tevens veel plezier beleven.


De zorgprofessionals gaan op hun vakgebied met de kinderen en ouders aan de slag. Een groot voordeel van deze interventie is dat alles wordt gedekt door de zorgverzekeraar.


Heel positief aan dit programma is dat er ook echt iets van de ouders wordt verwacht. Zij worden betrokken en moeten zelf ook echt aan de slag gaan. Een kind kan het namelijk niet alleen, dus deze steun is meer dan welkom.


Met dit alles werken we dus aan een betere gezondheid en conditie van het kind, en misschien nog wel belangrijker in deze leeftijd, het zelfvertrouwen van het kind.

 

Heb je vragen, neem gerust contact op. We helpen je graag!