Hoofdcontent

Stage vacatures sportkunde 2022-2023

STAGE VACATURES 2022-2023

Vacature afstudeerstage Uniek Sporten sep 22 – jun 23

De sportparticipatie van kinderen met een beperking loopt achter op die van kinderen zonder beperking. Het is voor kinderen met een beperking soms moeilijk om aansluiting te vinden bij een sportvereniging in de buurt, terwijl sporten wel positief bijdraagt aan hun gezondheid en sociale vaardigheden. Deelname aan sport (via een sportvereniging) kan hun integratie in de maatschappij bevorderen.

Bergen op Zoom is een gemeente die zich inzet op de gezondheid van kinderen met een beperking. Te weinig kinderen onder de 16 jaar met een beperking kunnen gebruik maken van sportaanbod in de gemeente Bergen op Zoom.

Hierbij willen wij als Fitfabriek de sportverenigingen toegankelijker maken om sporten voor de doelgroep kinderen met een beperking mogelijk te maken. In samenwerking met Uniek Sporten worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder informatieavonden.

Vanuit de Fitfabriek willen wij een aansluitend aanbod bieden voor kinderen met een beperking. Tot op heden is er te weinig inzicht bij de verenigingen hoe zij een geschikt aanbod kunnen creëren. Wij zijn bezig om de interventie Special Heroes in te zetten in de gemeente Bergen op Zoom. Zou jij het leuk vinden om een nieuw project op te zetten en aanbod te creëren voor deze doelgroep? Neem dan contact met ons op en stuur je CV en motivatie door naar Lisa Hendriks (sportregisseur). Email:  l.hendriks@fitfabriekboz.nl

Aanmeldprocedure verloopt op vrijdag 10 juni 2022

 

Vacature afstudeerstage JOGG sep 22 – jun 23

Bergen op Zoom is een gemeente die zich onder andere inzet op de gezondheid van jongeren. Aan de hand van de JOGG-aanpak wordt gewerkt aan het sport- en beweeggedrag, voeding en leefstijl.

De situatie in de gemeente Bergen op Zoom is, net als bij vele andere gemeentes als volgt. Kinderen bewegen te weinig, komen weinig buiten en eten te ongezond. Hierdoor ontstaat er op jonge leeftijd al overgewicht. Als iemand op jonge leeftijd al overgewicht heeft neemt die persoon dit vaak zijn/haar gehele leven mee.

De gemeente Bergen op Zoom stimuleert verschillende partijen om dit probleem aan te pakken. De gemeente wil bewustwording en gedragsverandering bij de doelgroep. In dit geval jongeren ( 2 tot 18 jaar). De gemeente Bergen op Zoom kan minder goede cijfers overleggen in vergelijking met andere gemeenten in de regio West Brabant. Zo is er meer overgewicht en zijn er minder kinderen lid van een sportvereniging dan in de omliggende gemeenten.

In de gemeente Bergen op Zoom zijn een aantal wijken die extra aandacht nodig hebben op het gebied van gezonde leefstijl. Zou jij het leuk vinden om een nieuw project op te zetten en hierbij te werken aan de gezondheid van de jeugd? Neem dan contact met ons op en stuur je CV en motivatie door naar Lisa Hendriks (sportregisseur). Email:  l.hendriks@fitfabriekboz.nl

Aanmeldprocedure verloopt op vrijdag 10 juni 2022