ZELFVERDEDIGING

Karateschool Tamashi

Algemene informatie:

Social media:
Facebook

Omschrijving sportvereniging:

Inmiddels is Tamashii aardig uitgebreid. Wat bieden wij nu:
Karatelessen voor jong en oud: Beginleeftijd is ongeveer 6 jaar. Dit in overleg met ouders. We geven les op verschillende afdelingen.Maandag wordt er in Steenbergen en Tholen les gegeven. Dit in een algemene groep, dat wil zeggen: verschillende niveaus en leeftijden door elkaar.
Dinsdag wordt er les gegeven in Goes. Hier trainen ook alle niveaus samen
Woensdag wordt er in Bergen op Zoom les gegeven. Deze afdeling heeft twee afzonderlijke afdelingen: beginners en gevorderden.
Donderdag wordt er les gegeven in Hoogerheide.
Vrijdag zijn de lessen in Halsteren. Hier zijn drie afzonderlijke trainingen. Laag, midden en hoog niveau.
En zaterdagmorgen wordt er ook in Halsteren les gegeven. Dit is specifieke wedstrijdtraining.
Er word op de verschillende afdelingen gevarieerd les gegeven door de vier sensei’s en 1 assistenten.Je kunt, als je dit wilt, zoveel mogelijk bij ons komen trainen zonder extra kosten.
Doelgroep:6 t/m 100 jaar

Aangepast sporten:Nee

Kaizen Dojo

Algemene informatie:

 • Locatie:Adres: Rijtuigweg 6, Bergen op Zoom
 • E-mail: info@kaizendojo.nl
 • Telefoonnummer: 06-83642531
 • Website: http://www.kaizendojo.nl/

Social media:
Facebook

Omschrijving sportvereniging:

Of het nu om school, werk, sport of iets anders gaat, er is altijd 1 ding wat nooitmag ontbreken om succesvol te zijn en dat is doorzettingsvermogen! Dat is een van de kernbegrippen van onze manier van trainen. Daar waar je geneigd bent om te stoppen, leren wij onze leerlingen om net dat beetje meer te geven en zich continue te blijven uitdagen en verbeteren. Niet alleen om lichamelijk sterker te worden, maar voornamelijk om een sterkere geest te ontwikkelen.
Het Kyokushin karate kan door iedereen worden beoefend. Iedereen wordt met respect behandeld en daardoor kunnen zowel mannen als vrouwen samen trainen. Vrouwen en mannen die op zoek zijn naar zelfverdediging of verhoging van de weerbaarheid, zullen zich geen betere manier kunnen voorstellen om de werkelijkheid te benaderen. Tijdens onze trainingen zullen we proberen iedereen te laten wennen aan het sparren op eigen niveau. Naast recreatief karate, trainen wij ook om mensen klaar te stomen voor full contact karate toernooien. Samen als groep helpen we deze wedstrijdvechters om zich optimaal voor te bereiden door samen hard mee te trainen. Op deze wijze blijven we altijd paraat met ons uithoudingsvermogen en technieken.
Doelgroep:6 t/m 100 jaar

Aangepast sporten:Nee

Hikari Dojo

Algemene informatie:

 • Locatie:Adres: Zilverschoonplein 38 (Ingang IJfstraat), 4621 CD Bergen Op Zoom
 • Telefoonnummer: 06 55118497
 • Website: http://www.kyokushin-nl.org/

Omschrijving sportvereniging:

Bij karateschool HIKARI beoefen je het karate in de breedste zin van het woord. Niet alleen maar wedstrijden of alleen maar basis en kata. Bij Hikari komt letterlijk alles en uitgebalanceerd aan bod.
“De weg naar het licht” is de betekenis van onze naam HIKARI. Discipline, vastberaden- heid en doorzettingsvermogen is ons “hart” zoals wij dat uitdragen in Bergen op Zoom en Hoogerheide. In het leven stel je doelen, bv. een diploma, een baan, een huis, kampioen worden of een muziekinstrument leren bespelen. Jouw discipline om je doel te bereiken moet sterk zijn. De grenzen in je leven bepaal je zelf!
Doelgroep:6 t/m 100 jaar

Aangepast sporten:Nee

Budokai Kokoro

Algemene informatie:

 • Adres: Gagelboslaan 160, 4623 AH Bergen op Zoom
 • E-mail: info@budokaikokoro.nl
 • Telefoonnummer: 06-270 522 41
 • Website: http://www.budokaikokoro.nl/

Social media:
Facebook

Omschrijving sportvereniging:

Wij verzorgen lessen in het Shito-ryu-karate-do en het Ryu Kyu Kobujutsu (Okinawa Kobudo)voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.
Karate-do is als krijgskunst een gezonde manier van bewegen; het gehele bewegingsapparaat is actief! Karate-do resulteert daarnaast ook onder meer in verbetering op het gebied van coördinatie, bewustzijn/concentratie en zelfvertrouwen. Wij onderrichten het Karate-do op een veilige en verantwoorde manier, uiteraard in een hele goede sfeer. Hierdoor zijn de lessen geschikt voor praktisch iedereen en men kan in principe een leven lang karate-do blijven beoefenen.
Wij houden zeker rekening met de (on)mogelijkheden van onze leerlingen!
De lessen worden gegeven door een gediplomeerd leraar/trainer niveau 3 (conform Kwalificatiestructuur Sport NOC*NSF/Academie voor Sportkader)
BudoKai staat voor organisatie/vereniging van de “weg van de krijgskunsten”. Kokoro betekent letterlijk “hart”, maar geldt in zijn breedste betekenis(karakter, geest, spirit). Binnen traditionele Japanse krijgskunsten zijn buiten de technische vaardigheid zeker ook de intentie, mentaliteit en karakter waarmee men het budo beoefent belangrijk, welke veelal wordt aangeduid met het begrip kokoro of shin.
Doelgroep:12 t/m 100 jaar

Aangepast sporten:Nee

Stichting Budokai

Algemene informatie:

 • Locatie:Adres:Gymzaal school “De Regenboog” aan de Populierlaan, Bergen op Zoom Gemeentelijke Gymzaal in de Lambertijnenlaan, Bergen op Zoom
 • E-mail: info@budokaiboz.nl
 • Telefoonnummer: 06-24855015
 • Website: http://budokaiboz.nl/

Omschrijving sportvereniging:

Doel van de stichting:
Het stimuleren van beoefening van budokunstenHet bevorderen van de gezondheid van de mensIn een goede en veilige en plezierige omgevingEn men hiertoe de middelen verschaffen in de ruimste zin.Bij het onderricht staat Budo en de budogedachte (bushido) centraal. Het belangrijkste aspect daarbij is RESPECT. Respect voor jezelf en voor elkaar. Hierbij wordt ook geleerd om de belangrijkste deugden beschreven in de bushido toe te passen in het hedendaagse leven. Deze deugden zijn niet zoveel verschillend van de normen en waarden die vandaag de dag gelden
Doelgroep:6 t/m 100 jaar

Aangepast sporten:Nee

Karate Dojo Niko

Algemene informatie:

Omschrijving sportvereniging:

De sensei is Niko Adriaansen docent sinds 25 02 1986 en actief als landelijk examinator binnen het shotokan 4e platform van de Karate-do-bond.(rijkserkend)
5e dan K.B.N. 05-12-1999.
3e dan J.K.A. 16-05-1987.
1e dan kobudo 29-07-1987.
Wij geven ook lessen:weerbaarheid & conditie.weerbaarheid & tai-bovoor scholen,bedrijven en groepen.Per groep van minimaal 10 personen €50, per keer.
DOJO-VERHUUR.De dojo is in overleg beschikbaar per uur of per dagdeel ochtend,middag,avond.Vaste huurders per dagdeel €25,Vaste huurders per uur €12,50
Doelgroep:6 t/m 100 jaar
Aangepast sporten:Nee

IK BEN OP ZOEK NAAR EEN

Maak een keuze hieronder

© DPS Company 2016

Delen