GEZONDE SPORTKANTINE

Na het sporten komen leden vaak bijeen in de kantine of het clubhuis om wat te eten of te drinken. Maar wat bied je aan, hoe gevarieerd moet het aanbod zijn en hoe gezond? Als vereniging kan je bijdragen aan een positieve leefstijl van je leden door te zorgen voor een gezonde sportkantine of een gezond clubhuis. Naast het huidige assortiment worden gezonde alternatieven aangeboden: ‘de gezonde keuze wordt de makkelijke keuze’!

De gemeente Bergen op Zoom heeft het initiatief genomen om lokaal te starten met de aanpak
van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Een aanpak waarbij we met elkaar zorgen voor een gezonde jeugd, die leert, sport, speelt en beweegt in een gezonde omgeving. Sportverenigingen horen bij de omgeving van de jeugd en de Gezonde Sportkantine is dan ook een onderdeel van de JOGG-aanpak.

Indien een vereniging besluit deel te nemen aan het project de gezonde sportkantine krijgt men bezoek van een van de sportkantine-adviseurs. Zij begeleiden de verenigingen en voorzien hen van een Starterspakket met informatie en materialen.

Mocht u deel willen nemen aan het project dan kunt u contact opnemen met een verenigingsondersteuner: Ilona Kerbusch i.kerbusch@fitfabriekboz.nl / 06-34876047 of Enzo de Regt e.deregt@fitfabriekboz.nl / 06-52183821

IK BEN OP ZOEK NAAR EEN

Maak een keuze hieronder

© DPS Company 2016

Delen