STICHTING LEERGELD

De F!TFabriek wijst je de weg naar Stichting Leergeld.

Bij de activiteiten in de wijk die de F!TFabriek voor jou organiseert kun je kennismaken met sport en bewegen. Logisch dat je het leuk vindt om samen met andere kinderen te sporten. Bewegen is goed voor iedereen en je leert ook om iets samen te doen.
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!
Via ruim 80 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Wie wordt geholpen?

Kinderen van 4 tot 18 jaar die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien. Zij dreigen sociaal geïsoleerd te raken omdat de kosten van een schoolreisje of het lidmaatschap van een sportvereniging onoverkomelijke financiële hindernissen zijn.

Wat voor hulp kan aangevraagd worden?

Leergeld wil kinderen, naar eigen keuze, mee laten doen op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Op het gebied van sport betaald stichting Leergeld de contributie direct aan de vereniging. Daarnaast kunnen ouders vaak een tegoedbon krijgen, waarmee ze voor een bepaald bedrag aan kleding en sportspullen kunnen kopen bij winkels waar Leergeld mee samenwerkt.

Meer informatie?

Wellicht komt u, bijvoorbeeld via Sjors Sportief, in aanraking met kinderen die vanwege financiën geen lid van uw vereniging kunnen worden. Dan kunt u deze doorverwijzen naar Stichting Leergeld Bergen op Zoom. Wilt u meer weten over stichting Leergeld Bergen op Zoom kijk dan op: www.leergeld.nl/bergenopzoom of vraag een folder aan via 0164-262912.

IK BEN OP ZOEK NAAR EEN

Maak een keuze hieronder

Continuering Sjors Sportief in gemeente Bergen op Zoom

Ook dit jaar pakt de F!TFabriek uit Bergen op Zoom het sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief op. Sjors Sportief liet afgelopen schooljaar maar liefst 1000+ basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve activiteiten en sportverenigingen binnen onze gemeente.

Meer lezen

Bergse sportverenigingen kunnen besparen op energie en verzekeringen

De F!TFabriek kan in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant de sportverenigingen helpen met besparen op onder andere de energierekeningen en verzekeringen. Door de contacten die de gemeente Bergen op Zoom en de F!TFabriek hebben, kan Sportservice Noord-Brabant inkoopcollectieven matchen .

Meer lezen

© DPS Company 2016

Delen