Laat je handicap achter op de steiger, zeilen is voor iedereen!

Voor ons in de regio Bergen op Zoom is water een vanzelfsprekend onderdeel van onze mooie omgeving én van ons leven. In de stad gelegen vlakbij de Oosterschelde en het centrum grenzend aan een groot meer genaamd De Binnenschelde zijn we opgegroeid: wonend áán het water, spelend en zwemmend ín het water en varend óp het water.

Wij willen dan ook graag dat het voor iedereen, ongeacht een lichamelijke beperking of handicap, mogelijk is om hier gebruik van te maken. Momenteel is dat helaas niet het geval. Vanuit Watersport Vereniging De Schelde en haar jeugdafdeling Aan Lager Wal is er dan ook een initiatief opgestart om zeilen voor mensen met een handicap te faciliteren. Hierin is de samenwerking opgezocht met stichting Sailability. Deze stichting heeft zeer veel ervaring met het zeilen voor mensen met een beperking of handicap. In speciaal aangepaste boten verzorgen zij voor een zeer grote doelgroep de ervaring om ook te kunnen zeilen. Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Sportief genieten van wind, lucht en water. Zelf bepaalt waar je naar toe wilt zeilen. Zelf het roer in handen hebben. Kortom een unieke sportieve ervaring voor mensen die dat in het dagelijks leven niet meer als vanzelfsprekend mogen ervaren! Voor meer informatie kan je kijken op www.sailability.nl en https://youtu.be/NoaLlRAOmME.

Het initiatief sluit feilloos aan bij het project van de werkgroep aangepast sporten om meer mensen met een beperking te laten sporten. Om het te realiseren zijn wel diverse financiele middelen nodig. Om dit mogelijk te maken wordt er in 2017 een Bergse Drakenbootrace georganiseerd. Echter alleen als er genoeg mensen voor dit initiatief gaan stemmen. Steun dit initiatief dan ook via uw stem op www.bergsedrakenbootrace.nl.

Foto’s: © Stichting Sailability

IK BEN OP ZOEK NAAR EEN

Maak een keuze hieronder

© DPS Company 2016

Delen